Nova York

Protesta d'Israel per la resolució de l'ONU contra els assentaments en els territoris ocupats

Netanyahu trasllada una queixa a l'ambaixador dels Estats Units, país que per primer cop es va abstenir en lloc de vetar una resolució que afectava Israel

RedaccióActualitzat

Protesta d'Israel davant els països del Consell de Seguretat de l'ONU. El govern hebreu ha convocat els ambaixadors respectius per queixar-se de la resolució aprovada divendres, que exhorta Israel a cessar la construcció d'assentaments als territoris ocupats palestins.

Per primera vegada, els Estats Units es van abstenir en lloc de vetar una resolució que afectava Israel. Benjamin Netanyahu, primer ministre d'Israel, ha traslladat una queixa oficial a l'ambaixador nord-americà a Tel Aviv, Dan Shapiro, en una reunió que van mantenir aquest diumenge al vespre.

Netanyahu ha reiterat un cop més la seva indignació amb el text, que considera il·legals els assentaments jueus als territoris ocupats de Cisjordània i Jerusalem Est. I ha fet aquesta reflexió:

"Durant dècades, l'administració dels Estats Units i el govern d'Israel han mantingut diferències sobre els assentaments. Però estàvem d'acord que el Consell de Seguretat no és el lloc per resoldre aquesta qüestió. Sabíem que fer-ho complicaria les negociacions i allunyaria la possibilitat de la pau. I, com vaig dir a John Kerry dijous, els amics no porten els amics al Consell de Seguretat"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut