Pineda de Mar

Protesta dels treballadors de Gallostra i l'alcalde de Pineda de Mar contra el tancament de la tèxtil

La plantilla i l'alcalde han passat la nit a la fàbrica, ubicada al polígon Mas Roger, de Pineda de Mar. Protesten contra el tancament de la planta i reclamen una indemnització de 45 dies ja que l'empresa va tenir una elevada facturació l'any passat.

RedaccióActualitzat
La planta tèxtil de Gallostra, a Pineda de Mar, ha anunciat el tancament definitiu. Per expressar la seva oposició, uns 80 dels seus 120 treballadors han decidit passar la nit a la fàbrica. A ells s'ha unit l'alcalde de la localitat, el socialista Xavier Amor, que ha volgut mostrar així la seva solidaritat amb els seus veïns. La plantilla s'ha dirigit a les instal·lacions després d'una manifestació que han fet al polígon Mas Roger, a la mateixa població.

El tancament és indefinit. Segons el comitè d'empresa, la decisió s'ha pres en assemblea i "no en sortiran fins que hi hagi una solució" o bé "els treguin els Mossos d'Esquadra". Els empleats s'han queixat que l'empresa "no dóna la cara" i han acusat els directius de tenir "una doble comptabilitat". Mantenen la convocatòria d'una manifestació a Calella divendres que ve, durant la qual tenen previst tallar la carretera N-II.

En aquests moments, l'expedient d'extinció d'ocupacions no està tancat a causa de la falta d'acord. Els treballadors reclamen 45 dies per any treballat, ja que consideren que l'empresa ha tancat amb elevades facturacions en l'últim any, i rebutgen els 20 dies per any treballat. Afirmen no cobren ni nòmines ni pagues extres des del mes de juliol passat. De moment, i des que va entrar l'administradora concursal, han cobrat la nòmina del setembre, alguns sencera i altres només una part. Segons el comitè d'empresa, es deu als treballadors al voltant de 400.000 euros.

Gallostra es dedicava a la fabricació de mitjons i mitges, entre d'altres, i amb llicències per a marques conegudes com Pocholo, així com complements per al Barça i el Reial Madrid, i els seus productes s'exportaven a tot Espanya, Portugal, França i Grècia.

Anar al contingut