Barcelona

Protesta contra l'escriptor francès que defensa la castedat dels homosexuals

Hi ha hagut uns moments de tensió quan un grup de manifestants ha entrat a la sala on Philippe Ariño feia la conferència i ha desplegat una pancarta

RedaccióActualitzat

Controvèrsia per la conferència, aquest diumenge a la tarda, de l'escriptor Philippe Ariño, un catòlic homosexual francès que defensa la castedat dels homosexuals. Una conferència, organitzada per l'arquebisbat de Barcelona, que ha generat molta polèmica: des d'alguns sectors s'ha vist com un atemptat contra els drets i llibertats del col·lectiu LGTBI.

Ariño, davant d'un públic catòlic i juvenil, ha tornat a exposar la seva idea que l'única manera de viure l'homosexualitat és l'abstinència i la castedat.

Com a protesta, una setantena de persones s'han concentrat davant la parròquia de Santa Anna, on es feia la conferència. Hi ha hagut uns moments de tensió quan un grup de manifestants ha entrat a la sala i ha desplegat una pancarta.

 

Des del moment en què es va saber que es faria la conferència, organitzada per l'arquebisbat de Barcelona, van començar les reaccions per por que atempti contra els drets i llibertats del col·lectiu LGTBI.

Dimecres, la regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, va anunciar que es posaria en contacte amb l'arquebisbat per demanar-li que garantís que no hi hauria un delicte d'odi.

Per la seva part, la Generalitat va obrir un expedient informatiu per analitzar si la conferència "seria sancionable" en aplicació de la llei 11/2014, després que l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) i els col·lectius LGTBI van demanar la suspensió de l'acte per entendre que era "homòfob".

Dijous, el Parlament va aprovar un manifest, adreçat a l'arquebisbat, firmat per diputats de JxSí, C's, el PSC, CSQEP i la CUP. En el manifest insten l'arquebisbat de Barcelona a "no donar espai a plantejaments que atemptin contra el dret a la no-discriminació per raó de naixement, raça, sexe, identitat de gènere, orientació sexual, religió, opinió o qualsevol altra circumstància personal o social".

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, els ha contestat per carta assegurant que l'Església respecta totes les persones, encara que no estigui d'acord amb les seves propostes ètiques o socials. Omella defensa que la conferència d'aquesta tarda a la Parròquia de Santa Anna de Barcelona no està programada per anar en contra de ningú, sinó per explicar l'opció de vida del conferenciant.

Des de la Fundació Església Plural, valoren bé la defensa de la pluralitat que fa l'arquebisbe, però subratllen que aquest criteri l'arquebisbat l'hauria d'aplicar sempre.

Des d'E-cristians, consideren que el manifest de la comissió d'igualtat del Parlament és una intromissió parlamentària en la societat civil i ho qualifiquen de precedent "molt greu".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut