Milers de persones en una protesta als carrers del Caire
Milers de persones en una protesta als carrers del Caire
El Caire

Protesta al Col·legi de Periodistes dos dies abans del referèndum per la Constitució a Egipte

L'oposició egípcia segueix protestant en contra del govern Mursi i el referèndum per la Constitució. Aquest cop la concentració ha sigut davant del Col·legi de Periodistes per reivindicar alhora la mort del periodista Al-Huseini Abu Deif la setmana passada.

RedaccióActualitzat
A Egipte l'oposició s'ha concentrat aquest dijous a les portes del Col·legi de Periodistes del Caireper per denunciar la mort del periodista Al-Huseini AbuDeif el dia 6 de desembre. Segons els protestants, els culpables de la mort d'Abu Deif, que treballava al diari independent "Al-Fagr", són els Germans Musulmans, que van anar a boicotejar la manifestació de l'oposició.

En total hi ha hagut almenys 8 morts en les manifestacions contra el govern de Mohamed Mursi que, segons els col·lectius reivindicatius, seguiran convocant-se en el futur. Quan falten dos dies per al referèndum per la Constitució egípcia, a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes es debat encara si votar negativament o abstenir-se a la votació de la nova Carta Magna. Ahmad Harara, un dels protestants que va perdre els dos ulls durant les manifestacions de febrer del 2011, ha afirmat que el president Mursi "no busca el millor per a tots els egipcis."

El portaveu del Front de Salvament Nacional ha afirmat que "si el president rebutja escoltar-nos i insisteix en la idea de mantenir el referèndum, nosaltres demanarem als nostres seguidors que vagin a votar i ho facin pel 'no'."

El Front ha afirmat que dubta de la transparència del referèndum, ja que no s'han donat les "condicions necessàries". Si els jutges ja havien anunciat que no revisarien el referèndum, aquest dijous s'ha sabut també que el Centre Carter tampoc el supervisarà per falta de temps de preparació.
Anar al contingut