Barcelona

Protesta al barri barceloní del Poblenou per evitar el desallotjament d'una nau ocupada per immigrants al carrer Paraguai

Els veïns no volen que l'Ajuntament desallotgi els immigrants que viuen en una nau del Poblenou i que treballen recollint ferralla.

RedaccióActualitzat

Protesta al barri barceloní del Poblenou per evitar el desallotjament d'una nau ocupada al carrer Paraguai, previst per dimecres i que té una forta oposició veïnal.

Aquesta setmana s'ha arribat a un acord amb l'Ajuntament per reallotjar en pensions els africans que hi viuen i que treballen recollint ferralla, però ells demanen solucions definitives.

La nau l'ocupen 28 immigrants d'origen africà i de set nacionalitats diferents, 16 d'ells sense papers, que conviuen pacíficament des de fa cinc anys.

La setmana que ve els desallotjaran per ordre del jutge perquè el propietari ha interposat una demanda.

A més de la pensió, els ocupants també volen un espai per guardar-hi la ferralla. No els han donat cap magatzem, però sí que els han trobat un lloc per deixar-hi els objectes personals.

Però, segons diuen, el problema de fons és no tenir regularitzada la situació, cosa que no els permet treballar en res més que no sigui buscar-se la vida com bonament poden.

També denuncien que les condicions en què viuen són lamentables i que ho fan per obligació. La higiene a tota la nau, i als lavabos en especial, resulta escassa. No disposen ni d'aigua ni de subministrament elèctric. Els espais on dormen i cuinen són reduïts i gairebé sense llum, i els insectes i fins i tot les rates conviuen amb ells cada dia.

Ara demanen que no es repeteixi la situació de la nau desallotjada al carrer Puigcerdà fa un any. Dotze mesos després, la majoria dels dos-cents immigrants afectats continuen sense tenir papers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut