Pujant al puig del Tossell Gros des de la collada de Bracons (Foto: jj3404)
Pujant al puig del Tossell Gros des de la collada de Bracons (Foto: jj3404)
Catalunya

Protecció Civil activa l'Inuncat en fase d'alerta pel risc de pluges fortes

La forta humitat registrada al llarg d'aquest divendres a Catalunya a causa dels vents de llevant donarà pas aquest dissabte a un cel ennuvolat a tot el país, encara que puntualment s'obrirà alguna clariana, i a la costa, fins i tot, les temperatures es mantindran estables. De cara a la nit, però, podria arribar una tongada de pluges intenses, que descarregarà la matinada de dissabte a diumenge. En els dies posteriors sortirà el sol a estones, però les nuvolades seran potents i no es descarten ruixats localment intensos.

Actualitzat
El temps serà molt variable per aquest pont del Pilar. Després d'un divendres amb núvols abundants a bona part del país, i algunes gotellades a la Costa Brava i el sud de Catalunya, els núvols s'instal·laran a bona part del territori català.

A més, la previsió apunta que al llarg del cap de setmana descarreguin alguns ruixats forts, i davant d'això Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el Pla Inuncat. El Servei Meteorològic de Catalunya espera que es puguin acumular entre 50 i 100 litres per metre quadrat, sobretot en les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Les tempestes més fortes, però, arribaran dissabte a la nit. Els núvols seran abundants a la costa mentre que a l'interior s'obriran clarianes a l'espera de les pluges que arriben a la nit. El Servei Meteorològic de Catalunya avisa que les tempestes arribaran a última hora de dissabte, entraran per ponent i podran descarregar 20 litres per metre quadrat en només mitja hora. Després els ruixats arribaran a les comarques de Girona i es generalitzaran.

Entre les 10 del vespre de dissabte i les 10 del matí de diumenge les tempestes podran deixar de 50 a 100 litres  per metre quadrat a qualsevol punt, tot i que amb menys virulència a les comarques de Lleida. També hi ha risc de mànegues i algun tornado.

De cara a dilluns es podrien repetir els plugims a alguns punts de Catalunya.
Anar al contingut