Rourell

Protecció Civil activa l'alerta per una fuita de querosè a l'Alt Camp

La fuita s'ha produït al Rourell, a la canonada de l'empresa Compañía Logística de Hidrocarburos. Els Mossos d'Esquadra han estat alertats perquè la canonada presenta signes de manipulació, que podrien indicar un intent sabotatge o robatori. De moment, no han calgut mesures preventives per a la població.

RedaccióActualitzat
Protecció Civil ha activat, preventivament, la fase d'alerta del Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) per una fuita de querosè al municipi del Rourell, a l'Alt Camp. La fuita s'ha produït a la canonada de l'empresa Compañía Logística de Hidrocarburos, que va des de la Pobla de Mafumet fins a Lleida. Protecció Civil preveu mantenir l'alerta fins que es descarti o es confirmi si hi ha hagut afectacions a la vegetació i aigües del terreny.
 
Es desconeixen les causes de l'incident i, de moment, no han calgut mesures preventives per a la població. Tot i que encara es desconeix la quantitat vessada, el producte hauria afectat de manera lleu, segons informacions dels Bombers de la Generalitat, una zona de terra i vegetals d'uns 4.000 metres quadrats.
 
Segons les primeres dades, l'empresa ha informat que s'està despressuritzant la canonada i aviat podran aturar completament la fuita que ha provocat diferents esquitxades. La zona afectada de la canonada és a uns 150 metres del riu Francolí, que en una primera inspecció ocular no s'ha vist afectat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha activat el seu tècnic de guàrdia per fer les comprovacions pertinents i confirmar si hi ha o no afectació. La revisió es farà aquest dimarts per motius de visibilitat.

A la zona de la canonada afectada s'ha fet una rasa d'un metre per un metre per treballar en la retirada del querosè que ha de ser retirat per dos camions amb bomba aspiradora. A més, s'estan realitzant rases paral·leles per evitar que el producte s'escampi i evitar l'afectació. També s'ha retirat la vegetació més propera a aquesta zona amb el mateix objectiu.
 
Els Mossos d'Esquadra també han estat alertats perquè la canonada presenta signes de manipulació externs a l'empresa, que podrien indicar un intent de sabotatge o robatori, fet que s'està investigant.
Anar al contingut