Núvols de pluja a Torelló.
Núvols de pluja a Torelló. (Foto: Josep Soldevila)
Barcelona

Protecció Civil activa la prealerta del Pla Inuncat per un front de pluges més intens i ampli que el de dissabte

Les pluges de primavera tornen a amenaçar Catalunya. La Direcció General de Protecció civil ha activat en fase de prealerta el Pla Especial per Inundacions per un front de pluja que travessarà el país de sud-oest a nord-est aquesta nit i matinada, i que s'intensificarà en les primeres hores del matí de dilluns, però que perdrà força a mesura que avanci el dia.

RedaccióActualitzat
Les precipitacions seran en forma de xàfecs amb tempesta, i localment podran anar acompanyats de calamarsa o pedra, i amb vent ratxejat i fort. Les intensitats fortes (superiors als 20 l/m2 en 30 minuts), es donaran de forma local.

Les comarques afectades pel risc de pluges que poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts entre les 20.00 de diumenge i les 02.00 de la matinada de dilluns són l'Alt Camp, l'Alta Ribagorça, elBaix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Montsià, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pla d'Urgell, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Segrià, el Tarragonès, la Terra Alta i l'Urgell.

Les comarques afectades pel risc de pluges que poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts entre les 02.00 de la matinada de dilluns i les 08.00 del matí són l'Alt Camp, l'Alt Penedès, el Baix Camp, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, la Selva, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
Anar al contingut