Imatge de l'acusat entrant al jutjat
Imatge de l'acusat entrant al jutjat
Huelva

Prorroguen la detenció d'un home que oferia feina de paleta a Dubai per 600 euros al dia

El jutjat número 3 de Huelva ha decidit prorrogar la detenció de l'empresari de Punta Umbría que oferia feina de paleta a Dubai a canvi de 600 euros. La Policia Nacional el va detenir per possibles irregularitats en l'oferta de treball. L'acusat, que podria estar 72 hores arrestat, oferia feina al país àrab per a 2.000 persones a canvi de rebre grans retribucions econòmiques, cosa que va fer posar sota sospita la policia. Actualment està acusat d'un delicte contra els drets dels treballadors, però té antecedents policials per delictes de falsedat, estafa i blanqueig de diners.

Actualitzat
La decisió del jutge d'allargar la detenció del sospitós respon a la petició de la fiscalia, que considera que s'han de seguir buscant proves que ajudin a aclarir els fets. L'ambaixada espanyola a Dubai ja ha informat que les condicions de feina que oferia el detingut, 600 euros per jornada laboral, no són normals als Emirats Àrabs, on els paletes cobren menys de 300 euros al mes.

L'oferta de feina, que ara s'investiga, especificava que els candidats a la plaça havien de presentar-se en persona amb el currículum i un rebut que certifiqués el seu pes i alçada, per complir amb els requisits imposats per l'empresari de pesar menys de 90 quilos i fer més d'1,75 metres. Les condicions laborals eren tan favorables que moltes persones d'Astúries, el País Basc o Navarra, entre altres punts de l'Estat, es desplaçaven fins a Punta Umbría, a Huelva, per mirar d'aconseguir una de les preuades places.

Tres dies després de la detenció, l'home ha declarat davant del jutge, que el podria condemnar a una pena de fins a cinc anys de presó per un delicte contra els drets dels treballadors. Aquest delicte està recollit a l'article 311 del Codi Penal i fa referència a tots aquells que, "mitjançant un engany o abús de situació de necessitat, imposin als treballadors al seu servei condicions laborals o de seguretat social que perjudiquin, suprimeixin o restringeixin els drets que tinguin reconeguts per disposicions legals, convenis col·lectius o contractes individuals".

Anar al contingut