Catalunya

Poc seguiment de la convocatòria a no pagar els bitllets de Renfe fins que el servei no millori

La convocatòria del col·lectiu "Usuaris farts de Renfe" quasi no s'ha fet notar. Tips de les contínues incidències, alguns usuaris de Renfe han engegat la proposta de deixar de pagar el bitllet cada dijous a les línies de rodalies i regionals, però, almenys durant aquesta jornada, el seguiment ha estat minso. Amb tot, la mesura es mantindrà fins que s'apliqui el pla de xoc del govern espanyol que ha de millorar el servei de trens a Catalunya i se'n notin els efectes. Aquest dijous molts usuaris afirmaven no estar informats de la campanya, que s'ha estès per correus electrònics o missatges SMS. D'altres, que han saltat les barreres, admetien que és una pràctica que segueixen independentment de la protesta.

Actualitzat
Portes obertes i usuaris validant i, per tant, pagant el bitllet. Aquesta ha estat la imatge de les set del matí a l'estació de Sants i a altres estacions locals. La convocatòria del col·lectiu "Usuaris farts de Renfe" perquè a partir d'aquest dijous, i cada setmana, els viatgers de tren s'abstinguessin de pagar el bitllet no ha tingut resposta. És més, molts ni sabien que es feia perquè no havien rebut cap dels correus electrònics o dels missatges de mòbil que es van fer córrer per anunciar la iniciativa.

A partir de quarts de vuit del matí, les mampares s'han tornat a tancar. Per evitar possibles col·lapses, Renfe les ha reprogramat perquè s'obrissin automàticament a la sortida i els usuaris no haguessin de revalidar el bitllet com és habitual. Només han estat obertes durant aquesta operació. Fora de Sants tampoc no hi ha hagut seguiment "explícit" de la convocatòria, però sí picaresca. De fet, només en estacions on encara no hi ha mampares qui ha volgut seguir la convocatòria ho ha tingut ben fàcil per no pagar. Molts dels que ho fan, però, ho tenen com una pràctica habitual, sense haver de seguir cap protesta.

Cal dir, però, que al marge del seguiment que ha tingut la idea, fonts de Renfe han explicat que no s'han incrementat els serveis de vigilància i que tampoc s'ha arribat a reforçar el control de bitllets.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut