Manifestació per la llibertat del presos el 16 de febrer 2018 a Barcelona (ACN)
Manifestació per la llibertat del presos el 16 de febrer 2018 a Barcelona (ACN)

Proposen fer dejuni per denunciar la "repressió política" de l'Estat

Els dejunis serien d'entre dos i set dies organitzats en relleus per mantenir la protesta

Actualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i altres entitats populars i de drets humans han engegat una campanya que proposa fer un "dejuni públic i col·lectiu" per denunciar la "repressió política" de l'estat espanyol contra el poble català i els seus representants legítims. Les entitats organitzadores volen solidaritzar-se a través d'aquesta iniciativa amb els presos i els "exiliats".

L'acte es vol fer arreu de Catalunya, en centres cívics i locals d'entitats i institucions, i es proposa als voluntaris que dejunin un mínim de dos dies i un màxim de set, només ingerint aiguaen les dates que triïn.

 

 

Els organitzadors indiquen que es poden apuntar al dejuni les persones majors d'edat i, preventivament, fins als 75 anys.

A cada espai de dejuni hi haurà diverses persones que participen en l'activitat i es faran relleus de manera que el dejuni es mantindrà el temps que es consideri convenient.

Les inscripcions s'han de fer a través del web prouostatges.cat. Allà cal triar el lloc on es vol fer el dejuni, marcar al calendari la data d'inici i quants dies es vol dejunar.

Després l'organització es posarà en contacte amb l'inscrit per donar-li més dades.

Una iniciativa similar, a favor dels presos del procés, la va protagonitzar el col·leciu Fam de Lliberat, una organització que proposa els dejunis col·lectius com a eina per lluitar contra les injustícies. Al Casal Parroquial de Cornellà un grup es va mantenir fent dejuni fins a les eleccions

 

Agustí Alcoberro, president de l'ANC, i Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, van donar suport als participants del dejuni col·lectiu del desembre de 2017.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Procés catalàGovern empresonatArticle 155
Anar al contingut