L'Ajuntament de Reus ha retirat el títol de batlle honorari i perpetu a Francisco Franco
L'Ajuntament de Reus ha retirat el títol de batlle honorari i perpetu a Francisco Franco
Reus

Proposen que el 18 de juliol tots els ajuntaments revoquin el títol d'alcalde honorífic a Franco

Reus retira per unanimitat el títol de "batlle honorari i perpetu" a Francisco Franco

RedaccióActualitzat

El descobriment que en alguns ajuntaments Franco encara figurava com a alcalde honorífic, ha portat molts municipis a regirar en els arxius per comprovar-ho. L'Ajuntament de Reus ha retirat el títol de batlle honorari i perpetu a Francisco Franco. Així ho ha acordat, per unanimitat, la junta de portaveus que s'ha fet previ al ple. La proposta és de la CUP i hi han votat a favor Convergència i Unió, Ciutadans, Partit Socialista, Esquerra, PP i Ara Reus.

Reus se suma a la llarga llista de municipis que han revocat el nomenament de l'any 1964, després que ho fes l'Ajuntament de Tortosa a finals de maig.

El grup d'Unió del Consell Comarcal de l'Alt Camp va més enllà. La vicepresidenta Marta Blanch presentar la setmana que ve al ple una moció per demanar un acte simbòlic i conjunt: vol que tots els ajuntaments tarragonins revoquin els títols a Franco el 18 de juliol., quan es compliran 80 anys de l'alçament del dictador.

El conseller de Relacions Institucionals, Raül Romeva, de visita a Corbera d'Ebre, aplaudeix aquest tipus d'iniciatives.

"La institucionalització de la desmemòria és una de les grans xacres que ens ha deixat la transició. Per tant, iniciatives com aquesta formen part d'aquest deute històric que cal corregir i d'aquesta responsabilitat col·lectiva però també institucional que hem d'afrontar".

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, també ha anunciat que en el pròxim ple retirarà les distincions que té el dictador i retiraran de manera definitiva i immediata el monòlit franquista del Coll del Moro, a Gandesa, i propietat de la diputació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut