Barcelona

Prop d'una vintena de persones tornen a ocupar durant unes hores el banc expropiat

Els activistes han tallat amb una radial les planxes de ferro que cobrien les finestres i han estat unes cinc hores a dins del local

RedaccióActualitzat

Un grup d'una cinquantena de persones s'ha concentrat aquest migdia al lateral del local conegut com a banc expropiat en un intent de tornar a accedir al recinte, que estava tapiat amb planxes metàl·liques. Una de les persones concentrades ha fet diversos talls a les planxes metàl·liques que cobreixen la façana amb una serra radial.

A quarts de cinc de la tarda han arribat una vintena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra. Un ampli dispositiu policial ha fet fora les desenes de persones que s'havien concentrat a l'exterior i, després, els agents dels Mossos han entrat sense gaire oposició dins l'edifici. Al local hi havia 18 persones, que ja han estat desallotjades. Els activistes han estat prop de cinc hores a dins del banc expropiat.

 

 

El grup concentrat aquest migdia davant del local portava dues pancartes en què es podia llegir "El banc no està en venda" i "El banc expropiat es queda a Gràcia". Molts dels participants portaven la cara coberta amb màscares.

El col·lectiu havia confirmat la seva entrada al local a través de Twitter.
 

Les divuit persones que hi havia a dins del local quan hi han entrat els Mossos d'Esquadra han estat identificades, però no les han detingut.

 

El dispositiu policial s'ha activat un cop el propietari del local, Manuel Bravo Solano, ha presentat denúncia per la nova ocupació. 

 


 

 

 

Tercer intent d'ocupació

La d'avui és la tercera ocupació del local. Ja havia estat ocupat el 2011, i va ser desallotjat per ordre judicial pels Mossos d'Esquadra el 23 de maig. Aquest desallotjament va provocar una onada de protestes als carrers de Gràcia.

Pocs díes després, el 4 juny, un grup de cinc okupes va tornar a introduir-se al banc expropiat després d'utilitzar serres radials i altres eines per fer un forat a les planxes metàl·liques, i van tornar a ser desallotjats aquell mateix dia pels Mossos. Durant hores es va especular amb el fet que hi hagués activistes tancats a dins del local. Aquesta acció va acabar amb l'entrada dels agents policials i la detenció de cinc persones, tres homes i dues dones. Les dues dones van trigar més a sortir perquè s'havien encadenat les mans en un bidó ple de ciment. 

 

Un altre local ocupat a Gràcia

A pocs metres del Banc Expropiat, a la mateixa Travessera de Gràcia, hi ha un altre local ocupat per la PAH que s'ha rebatejat com a "oficina d'habitatge". A primera hora de la tarda, les persones que hi havia a dins han denunciat que tres homes han intentat desallotjar-los.

 


Segons expliquen, gràcies a la pressió dels veïns del barri de Gràcia, els tres homes han optat per abandonar el local.

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut