Bagdad

Prop d'un centenar de morts en una nova jornada sagnant a l'Iraq el dia abans que Talabani visiti l'Iran

El president iraquià, Jalal Talabani, arriba aquest dilluns a Teheran per entrevistar-se amb el seu homòleg, Mahmud Ahmadinejad. La visita de Talabani, però, es produeix l'endemà d'una nova jornada sagnant a l'Iraq. Un mínim de 94 persones han mort en atacs i enfrontaments en diverses zones del país. El que ha provocat un major nombre de morts ha estat a la ciutat de Ramadi, capital de la província d'Anbar, a l'oest del país, on un total de 50 presumptes rebels han mort i 20 més han estat detinguts en enfrontaments amb milícies progovernamentals.

Actualitzat

Aquesta jornada de violència coincideix amb la crida feta aquest diumenge pel primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki, als dirigents polítics del seu govern perquè superin les diferències que els separen si volen acabar amb la violència que està dessagnant el país.

En declaracions a la premsa, Al-Maliki ha insistit que la crisi iraquiana "és política i els qui poden aturar el deteriorament de la seguretat i el vessament de més sang d'innocents són els polítics".

D'altra banda, també està previst que aquest dilluns s'aixequi el toc de queda a Bagdad que va imposar-se dijous per evitar represàlies contra els sunnites.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut