Barcelona

Prop d'un centenar de dirigents territorials d'ERC refermen el lideratge de Carod i descarten convocar un congrés anticipat

Gairebé un centenar de dirigents territorials d'ERC s'han reunit a Barcelona amb el president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, i han descartat la convocatòria anticipada del congrés previst per al 2008. Els dirigents territorials i Carod han fet també una crida a la unitat interna entorn del "no" al referèndum del nou Estatut. En la reunió, que estava oberta a tots els militants, hi han assistit tant els dirigents republicans afins al sector que encapçala el president d'ERC, conegut dins d'Esquerra com el "clan de l'avellana", com altres que també havien participat en la reunió amb Puigcercós, que es consideren més pròxims a aquest.

Actualitzat
En la reunió, Carod-Rovira ha expressat la seva intenció de seguir assumint el lideratge del partit, llevat que es qüestioni formalment la seva continuïtat, i també ha mostrat la seva disposició a ser novament el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions catalanes.

Els assistents a aquesta reunió, que ha durat unes tres hores, han coincidit en la necessitat que existeixi "la màxima unitat" dins d'Esquerra i que "no és el moment oportú" per plantejar "debats successoris", en plena campanya del referèndum i davant unes imminents eleccions catalanes anticipades que podrien fer-se a final d'octubre o principis de novembre.

Han constatat, no obstant això, que dins de la militància republicana hi ha sectors molt crítics amb l'actual direcció pel retard amb què es va decidir el "no" al nou Estatut, tot i que les assemblees territorials ja havien apostat per aquesta opció fa mesos, i també per la manera com s'ha produït la sortida dels consellers d'ERC del govern català.

Respecte a les eleccions catalanes, els assistents s'han manifestat a favor que Carod-Rovira torni a ser el cap de llista i candidat a presidir la Generalitat i la majoria d'ells han afirmat ser contraris que es qüestioni el seu lideratge o que s'anticipi el congrés d'ERC.
Anar al contingut