Barcelona

Prop del 90% dels aspirants a qui toca un pis de protecció oficial a Barcelona no es queden l'habitatge

El percentatge és elevat, a Barcelona. Segons les dades de l'Ajuntament, el 88% dels afortunats que aconsegueixen guanyar el sorteig per aconseguir un pis de protecció oficial no volen o no el poden acabar comprant. És a dir, prop del 90 per cent dels aspirants no es queden l'habitatge. Hi ha dues raons bàsiques, o bé perquè no els agrada la zona que els ha tocat, o bé perquè el banc els denega el crèdit. Concretament, un 70% hi renuncia i a un 18% el banc els denega la hipoteca.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Si tenim en compte totes les tipologies d'habitatge sortejat, ja siguin de venda, lloguer o dret de superfície, sis de cada deu persones hi renuncien i s'ha de buscar un nou comprador. La majoria ho fan, sobretot, perquè no els agrada el barri o la vivenda.

Per acabar amb aquesta situació, el consistori es replantejarà el sistema actual i permetrà triar una promoció o una zona concretes abans del sorteig. Antoni Sorolla, gerent adjunt d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, aposta per "buscar mecanismes que apropin molt més l'oferta i la demanda" per tal d'"acostar més el possible interessat a la promoció concreta".

L'Ajuntament també busca agilitzar el mecanisme del registre de sol·licitants, amb 30.000 inscrits, perquè la situació actual alenteix l'ocupació dels pisos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut