Barcelona

Prop de mil metges residents es manifesten pel centre de Barcelona contra les retallades

Un grup d'entre 700 i 800 Metges Interns Residents (MIR) s'han concentrat aquest dijous a les sis de la tarda al davant de l'Institut Català de la Salut (ICS), a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer Balmes, per protestar contra les retallades. Al cap d'uns minuts, han impedit la circulació del trànsit el lateral de la Gran Via en sentit Llobregat i tot seguit, a dos quarts de set, han tallat la Gran Via i Balmes, cruïlla on s'han assegut. Això ha generat cues, però la Guàrdia Urbana ha desviat el trànsit per altres vies.

Actualitzat
Darrere de dues grans pancartes on hi diu "La nostra formació, la salut de tots" i "Exigim assistència i formació de qualitat. No a les retallades", els joves llicenciats de Medicina han criticat que la seva formació està en perill a causa de la reducció de les guàrdies, la qual cosa repercuteix en el seu aprenentatge. Després de la protesta davant de l'ICS, els metges han iniciat una manifestació improvisada que ha passat pel carrer Balmes, la plaça Catalunya, Via Laietana i la plaça de la Catedral.

És la segona protesta del dia a la seu de l'Institut Català de la Salut, després de la concentració d'aquest dijous al matí, que també ha tallat el trànsit i ha impedit la reunió entre Generalitat i sindicats quan alguns manifestants han irromput a l'interior de l'edifici.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut