Pla general de les persones concentrades a la plaça de la Font de Tarragona per exigir la proclamació de la República. Imatge del 26 d'octubre …
Pla general de les persones concentrades a la plaça de la Font de Tarragona per exigir la proclamació de la República. Imatge del 26 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

Prop de mig miler de persones es concentren a Tarragona per exigir la proclamació de la República

ACN Tarragona.-Prop de mig miler de persones s'han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça de la Font de Tarragona, davant l'Ajuntament, per exigir al Govern i al Parlament que aquest divendres es proclami la República catalana. Les forces i entitats sobiranistes han advertit que declarar la independència és l'única resposta possible a l'aplicació de l'article 155 per part de l'estat espanyol. Els convocants -ANC, Òmnium, CDR, ERC, PDeCAT i CUP- han coincidit a destacar la incertesa i la inquietud viscudes durant les darreres hores davant la possibilitat que es convoquessin eleccions. Tot i això, s'han mostrat convençuts que la declaració es produirà en les pròximes hores. "No hem arribat fins aquí per convocar eleccions. Proclamem la República ja", ha exclamat el portaveu d'ERC, Pau Ricomà, durant els parlaments.

Durant l'acte, les persones concentrades han cridat a favor de la independència i de la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Precisament, la presidenta d'Òmnium al Tarragonès, Rosa Maria Codines, ha subratllat que seria "molt difícil fer unes eleccions amb ells a la presó". Per la seva banda, el coordinador local de l'ANC, Carles Xavier Gómez, s'ha mostrat convençut que es proclamarà la República i ha pronosticat que aleshores s'iniciarà una campanya de "repressió" per part de l'Estat que caldrà afrontar amb mobilització i un moviment de "resistència pacífica".Des del PDeCAT, el seu portaveu municipal, Albert Abelló, ha demanat confiança amb el president Puigdemont. La CUP ha reivindicat la República de forma immediata i ha insistit que la proclamació s'hauria d'haver fet efectiva el passat dia 10. La concentració ha culminat amb la proclamació simbòlica de la República catalana i amb el Cant dels Segadors.

Anar al contingut