Els menors són una gran part de la societat que és nomofòbica (REUTERS)
Els menors són una gran part de la societat que és nomofòbica (REUTERS)

Prop de la meitat de les persones addictes al mòbil són menors

Actualitzat

Un de cada dos ciutadans és nomofòbic -addicte al telèfon mòbil- i consulta el mòbil, de mitjana, 34 cops al dia; a banda d'atendre trucades i respondre missatges. Són dades a nivell estatal del Centre d'Estudis Especialitzats en Trastorns d'Ansietat que s'estan explicant avui al Mobile World Congress. 

De fet, un estudi fet al Regne Unit l'any 2011 ja va revelar que el 53% dels usuaris de mòbil tendien a sentir ansietat quan el perdien, se'ls esgotava la bateria o no tenien cobertura. La recerca comparava els nivells d'estrès per no disposar del mòbil amb els nervis que es passen el dia abans d'un casament o de la visita al dentista.

Però una dada potser més preocupant és que, entre el gruix d'usuaris de mòbil que tenen nomofòbia, prop de la meitat són menors d'edat, qüestió que preocupa el portaveu de l'empresa tecnològica Monsan, Carles Boronat, que ha elaborat un decàleg de consells.

Entre altres, ha exposat tres consells bàsics:

  1. Apaga el mòbil en els llocs on no estigui permès el seu ús: cinema, teatre, classe...
  2. Dóna prioritat a les persones que tens al davant enfront de les persones que truquen.
  3. Controla quina despesa de mòbil fas cada mes. 

Al conjunt de l'estat, dos de cada tres menors de 15 anys disposen de telèfon mòbil, un col·lectiu amb un alt índex de patir de nomofòbia. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut