Pla general de l'interior de la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, convertida aquest cap de setmana en una gran ludoteca en el marc del…
Pla general de l'interior de la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, convertida aquest cap de setmana en una gran ludoteca en el marc del Festival del Joc del Pirineu. Imatge facilitada per l'Ajuntament de la Seu el 12 de novembre de 2018 (Horitzontal)

Prop de 3.000 persones participen a la Seu d'Urgell en la tercera edició del Festival del Joc del Pirineu

ACN La Seu d'Urgell.-Prop de 3.000 persones han participat aquest cap de setmana en el tercer Festival del Joc del Pirineu, xifra que ha estat qualificada per l'organització com a "gran èxit de públic". A més, entre dissabte i diumenge s'han registrat més d'un miler de préstecs de jocs a l'espai de la "gran ludoteca", ubicada a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell. De cara a la pròxima edició, que canvia de dates i tindrà lloc del 8 al 10 de març, s'ha decidit, per primer cop, convocar tres guardons, els quals es lliuraran en el transcurs del certamen. Es tracta del Premi a l'Amic del Joc, el Premi al Millor Joc editat a Catalunya i el Premi dedicat al Millor Joc editat en llengua catalana.

La tercera edició del Festival del Joc del Pirineu ha tancat portes aquest diumenge amb 2.743 participants de totes les edats, entre els quals es computen els que han jugat a la gran ludoteca instal·lada a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, a les partides exclusives celebrades a l'Espai Ermengol, als jocs de rol realitzats al centre cultural Les Monges o a les sessions adreçades als escolars. També cal sumar-hi els mestres i professors que han pres part en les formacions dedicades a l'ús dels jocs de rol a les aules durant tota la jornada de dissabte. Una altra dada a destacar d'aquest esdeveniment dedicat al joc han estat els més de 1.000 préstecs de jocs que s'han realitzat a la gran ludoteca de la sala Sant Domènec durant dos dies. Això col·loca el Festival del Joc del Pirineu de la Seu d'Urgell dins les tres primeres fires de jocs més importants que se celebren a Catalunya, pel que fa al nombre de cessió de jocs. També cal ressaltar la presència d'Eloi Pujadas en aquest festival, autor de jocs, que precisament aquest cap de setmana ha estat nomenat millor autor de jocs al Festival de Jocs de Màlaga. Els participants al certamen han pogut jugar amb ell amb diversos jocs. Pel que fa al públic assistent, a més a més de les famílies de la Seu i del territori també han visitat el certamen associacions de jocs de la demarcació de Lleida, així com públic assidu a les fires dedicades al joc vingut de Barcelona i la seva àrea metropolitana. La pròxima edició del Festival del Joc del Pireu canviarà de dates de celebració respecte a les tres primeres edicions. Així, per l'any vinent en lloc de celebrar-se durant el mes de novembre ho farà el cap de setmana del 8, 9 i 10 de març de 2019. Una altra novetat és la convocatòria de tres premis que es lliuraran en el transcurs del festival. Els guardons seran el Premi a l'Amic del Joc, el Premi al Millor Joc editat a Catalunya i el Premi dedicat al Millor Joc editat en llengua catalana.

Anar al contingut