Las Palmas de Gran Canaria

Prop de 200 immigrants arriben a les Canàries a bord de deu "pateres"

Fins a deu "pateres" han arribat en les últimes hores a les Canàries amb gairebé 200 immigrants a bord. Aparentment tots els "sense papers", d'origen magrebí, es troben en bon estat de salut excepte un d'ells, que ha hagut de ser traslladat a un centre sanitari. L'illa que ha rebut més embarcacions ha estat Gran Canària, amb un total de vuit. D'aquestes, quatre han estat interceptades i quatre més han arribat buides. En una de les "pateres" s'han trobat fins a 50 immigrants, dos d'ells menors. D'altra banda, al port de Los Cristianos, a Tenerife, han arribat fins a 80 immigrants en una mateixa embarcació, segons han confirmat fonts de Salvament Marítim.

Actualitzat

El nombre de "cayucos" que han tocat la costa de les Canàries a les últimes hores ha arribat ja a deu, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil. L'última embarcació d'arribar ho ha fet al port de los Cristianos, a Tenerife, amb un total de 80 persones a bord. A més, han estat localitzades fins a vuit embarcacions a Gran Canària, i una altra a Lanzarote.

Tots els immigrants que han arribat a Gran Canària aquesta matinada es troben en aparent bon estat de salut excepte un d'ells, que ha hagut de ser traslladat a un centre sanitari. Les vuit "pateres" han estat interceptades per la Guàrdia Civil o han arribat pel seu compte a la costa entre la una i les set de la matinada.

Les altes temperatures d'aquests dies i la tranquil·litat de l'aigua del mar han afavorit l'arribada d'embarcacions amb immigrants.

Degoteig constant

A Almeria, també han interceptat una nau amb més d'una trentena d'immigrants magrebins a bord. Entre ells hi ha una dona i possiblement quatre menors.

D'altra banda, ahir a la tarda, va arribar a Tenerife una barcassa amb 50 subsaharians adults a bord, tots amb bon estat de salut.

Anar al contingut