Pla general amb els participants de la 5a cursa escolar de mobilitat de Lleida. Imatge del 4 d'octubre del 2016. (Horitzontal)
Pla general amb els participants de la 5a cursa escolar de mobilitat de Lleida. Imatge del 4 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

Prop de 150 alumnes de centres educatius de la ciutat participen en la 5a cursa escolar de mobilitat de Lleida

ACN Lleida.-Un total de 142 alumnes dels Instituts Torre Vicens, Castell dels Templers, Maria Rúbies i Josep Lladonosa, que participen en el programa Agenda 21 de l'Ajuntament de Lleida, han participat aquest dimarts en la cursa de mitjans de transport escolar que organitza l'ATM de Lleida conjuntament amb l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i Paeria, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Els participants han sortit des de cada un dels centres fins a la plaça Sant Joan de la capital del Segrià, amb diferents mitjans de transport: a peu, en bicicleta, en bus i en vehicle privat. La prova ha demostrat un cop més que en mobilitat urbana, la bicicleta és un mitjà competitiu, guanyant en tres dels trajectes i quedant només 5 minuts per darrera del cotxe en la quarta ruta. Així mateix, el trajecte amb cotxe privat ha resultat 4 vegades més car que amb el bus i suposa el doble d'emissions de CO2 i de partícules PM10 i el triple d'emissions d'òxid de nitrogen.

L'objectiu de la cursa escolar de la mobilitat de Lleida és treballar de forma pedagògica i amena els avantatges dels mitjans de transport més sostenibles a l'hora de desplaçar-se per la ciutat. Per aquest motiu, els participants s'han desplaçat a peu, en bici, en bus i en vehicle privat des dels respectius centres fins a la plaça Sant Joan. Un cop allà, s'ha realitzat una comparativa dels diferents mitjans amb el temps utilitzat, els diners invertits i les emissions de gasos contaminants provocades. Les directores dels serveis territorials a Lleida de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella i Montserrat Messeguer, el regidor de Promoció i gestió de l'hàbitat urbà i rural i la sostenibilitat de la Paeria, Félix Larrosa, i representants de la PTP i l'ATM han rebut els participants als quals s'ha comunicat els resultat de les proves. Els alumnes també han participat en un parc d'educació viària instal·lat a la plaça Sant Joan. A més, s'ha organitzat un taller d'inspecció tècnica de bicicletes per als participants de la cursa que han competit en bicicleta.

Anar al contingut