Barcelona

Promotors i Generalitat negocien els pisos de "preu concertat català"

Els promotors immobiliaris catalans i la Generalitat continuen negociant el "preu concertat català". És una nova figura resultant del Pacte Nacional per l'Habitatge que implicarà vendre els habitatges a un preu més car que els de protecció oficial però més assequible que el del mercat lliure. Així, el metre quadrat costaria entre 3.800 i 4.500 euros. Aquest preu pretén donar sortida al mercat de pisos nous que s'havien construït per al mercat lliure i també als de segona mà que no s'estan venent. Els promotors ja han avisat, però, que a Barcelona serà difícil la implantació d'aquesta figura i consideren que només serà viable en certs habitatges dels barris de Sant Andreu, Horta o Sants, per exemple.

Actualitzat
Les negociacions per la fixació del preu concertat català, que variarà en funció de la zona, fa temps que estan en marxa. A hores d'ara, les converses estan encallades sobretot en la discussió sobre quin ha de ser el límit màxim d'ingressos per poder accedir a aquests habitatges a mig camí dels protegits i dels lliures. Pel que fa al cost, els pisos, que tindran una superfície d'entre 40 i 90 metres quadrats, es vendran a un preu que oscil·larà entre els 3.800 i els 4.500 euros.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el president de l'Associació de Promotors i Constructors de Barcelona, Enric Reyna, ha advertit que "en determinades zones de Barcelona" aquests tipus de pisos "no tindran cap classe de viabilitat" i en tot cas "hauran de ser als barris de l'extrem, a Sant Andreu, Sants o Horta, que pugui haver-hi pisos que es van comprar amb preu de sòl antic".

Segons Reyna, podran convertir-se en pisos de preu concertat català "els que ja estan fets i faci un any o més que estan sense vendre". L'objectiu és que "a mesura que es pugui ajustar el preu d'aquests pisos, el comprador tingui avantatges igual que si fos habitatge de protecció oficial".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut