Barcelona

Proliferen anuncis a internet on es venen els punts del carnet de conduir

Molts ja se les enginyen per evitar perdre el permís de conduir. I és que hi ha idees per tot. Els punts del carnet de conduir ja es poden vendre o comprar per internet. Darrerament, han proliferat anuncis a internet on els internautes ofereixen els seus punts a canvi de diners. Els preus per punt oscil·len entre els 200 i els 1.500 euros. La picaresca però, només és possible en els casos en què no s'identifica el conductor, com a les multes per excés de velocitat.

Actualitzat
Feta la llei, feta la trampa. I el nou carnet per punts en vigor des de fa un mes i mig no n'és una excepció. El cas és que per internet ja s'han detectat ofertes de gent disposada que li treguin punts del seu carnet per una infracció comesa per un altre conductor a canvi de diners.

El director del Servei Català de Trànsit, Rafael Olmos, ha declarat que "és pitjor el remei que la malaltia, és a dir, que és pitjor l'acció de la usurpació de la personalitat per la infracció que la mateixa infracció". Olmos ha advertit que cometre una infracció de trànsit es penalitza per la via administrativa, mentre que la usurpació de la personalitat es tracta d'un delicte penal i, per tant, més castigat i perseguit.

D'altra banda, ha explicat que la venda de punts a través d'internet "fracassarà com ja ha passat a altres països". Olmos considera que si aquest tipus de picaresques no han triomfat a l'estranger, aquí tampoc ho faran, tot i que ha reconegut que hi poden haver casos aïllats. A més, ha recordat que el sistema del carnet per punts està dirigit als infractors reincidents i que aquestes persones necessitarien molts punts i gastar molts diners per evitar la retirada del permís de conduir.

De fet, la Direcció General de Trànsit recorda que hi ha una manera molt més econòmica de recuperar els punts. Es tracta dels cursos que per 170 euros i unes 12 hores de classes en permeten rescatar un màxim de quatre. Això sí, només es podrà fer un curs cada dos anys, excepte els conductors professionals, que en podran rebre un anualment

Segons publica el diari "El País", existeix un mercat negre de punts a internet on el preu varia en funció de la demanda.

El sistema consisteix que el venedor de punts, previ pagament de la quantitat acordada, s'identifica com el que conduïa el vehicle infractor, amb la qual cosa els punts no es retiren al conductor, sinó a qui es fa passar per ell.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut