El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, i el director de Boí Taüll Resort, Xavier Gonzàlez, han signat l'acord de col·laboració…
El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, i el director de Boí Taüll Resort, Xavier Gonzàlez, han signat l'acord de col·laboració. Imatge del 22 de febrer del 2017. (horitzontal)

Projecte pilot per convertir l'estació de Boí Taüll en un referent en la gestió de residus al Pirineu

ACN Boí Taüll.-El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i l'empresa Boí Taüll han formalitzar un acord per la posada en marxa del projecte destinat a la millora dels residus al complex. El nou sistema de gestió s'implantarà tant a l'estació d'esquí com als establiments de restauració i pretén convertir-se en un referent per a les altres estacions del Pirineu. Es tracta d'un projecte pilot en el qual intervenen l'entitat Ecoembes i l'Agència de Residus de Catalunya i que dona continuïtat a la campanya iniciada fa mesos, dirigida al sector de l'hostaleria, a la qual s'hi han adherit 39 dels 78 establiments de la comarca. La campanya 'Compromís de Reciclatge' planteja un reforç positiu per als adherits, ja que ofereix un descompte del 5% en la taxa de gestió de residus aplicada a l'establiment corresponent.

A través del nou acord amb l'estació d'esquí es pretén portar a terme diverses accions que permetin augmentar i controlar els percentatges de recollida selectiva en matèria orgànica, envasos lleugers, paper, cartó i vidre. Per fer-ho, s'incrementarà la freqüència de recollida, es farà una neteja i manteniment dels contenidors i el seu entorn, s'aplicarà una millora en la dotació de contenidors amb nous sistemes de compactació i s'impartirà formació als treballadors i responsables del complex per assegurar una correcta participació. El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, ha explicat que ''és una gran oportunitat per implantar una estratègia mediambiental a les estacions d'esquí que permeti fer-les més sostenibles i convidi els visitants a divertir-se alhora que són respectuosos amb l'entorn''. El director de Boí Taüll Resort, Xavier Gonzàlez, ha dit que ''comprometre's a conservar el medi ambient és fonamental per minimitzar l'impacte paisatgístic de les nostres instal·lacions i contribuir a un major respecte cap a la naturalesa''.Durant els propers mesos, tècnics del Consell Comarcal realitzaran visites a l'estació per revisar el model i comprovar possibles mancances i millores.

Anar al contingut