"Projecte Llàtzer" al Fantasporto

Oporto International Film Festival

Actualitzat

La 37a edició del Fantasporto, que se celebrarà a Oporto del 24 de febrer al 4 de març, ha seleccionat l'últim llargmetratge de Mateo Gil, "Projecte Llàtzer". Aquesta pel·lícula de ciència-ficció gira al voltant de l'acceptació de la mort. En Marc és un jove amb èxit que decideix sotmetre's a la tècnica de crionització. Però, què passa quan es travessa la mort? I amb l'ànima? i amb el passat del pacient quan aquest s'entossudeix a tornar...? Gil comenta que "Projecte Llàtzer" és una història sobre l'acceptació de la mort per reducció a l'absurd. És un film sobre la vida, sobre el fet mateix d'estar viu i sobre la mort, sense la qual la vida no tindria cap mena de sentit". Però la pel·lícula també planteja fins a quin punt estem preparats per al deteriorament i la vellesa, i com afrontem el fet que la vida s'acaba i hem de morir. Tom Hughes interpreta en Marc. El repartiment es completa amb Charlotte Le Bon (Elisabeth), Oona Chaplin (Naomi), Barry Ward (Dr. West),  Nikol Kollars (Gethers) i Julio Perillán (Serra), entre d'altres.

El resultat és un drama de ciència-ficció amb tocs de terror que té certa connexió temàtica amb "Frankenstein" de Mary Shelley o Herber West: "Reanimator" de H. P. Lovecraft. Pel director, el missatge és molt obvi: viu el més intensament possible la vida que tens, amb totes les limitacions del present; deixa de projectar l'energia en el futur i d'apostar-ho tot en aquesta projecció, perquè aquest futur podria no arribar mai o arribar distorsionat. En qualsevol cas, arribarà d'una manera menys satisfactòria de l'esperada. És una producció d'Arcadia Motion Pictures en coproducció amb Achaman Films AIE i Noodles Production (França), amb la participació de Televisió de Catalunya, Canal +, TVE i Scope (Bèlgica) i el suport d'Eurimages.

Sinopsi
En el present, en Marc és un jove amb èxit i ambició a qui li diagnostiquen un càncer letal amb un pronòstic de menys d'un any de vida. Incapaç d'acceptar la mort i el terrible desgast previ, en Marc decideix crionitzar el seu cos en les millors condicions possibles, suïcidant-se perquè la malaltia no avanci més. El 2083, 60 anys després, en Marc es desperta a les instal·lacions de la Prodigy Health Corporation, la institució que ha aconseguit amb èxit la seva resurrecció, i es converteix en el primer cos ressuscitat de la història de la humanitat. Llavors descobrirà que el gran amor de la seva vida, la Naomi (Oona Chaplin), l'ha acompanyat durant tot aquest temps d'una manera que ell no esperava.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Mateo Gil
Productors: Ibon Cormenzana, Ignasi Estapé i Jérôme Vidal
Intèrprets: Tom Hughes (Marc), Charlotte Le Bon (Elisabeth), Oona Chaplin (Naomi), Barry Ward (Dr. West),  Nikol Kollars (Gethers), Julio Perillán (Serra), entre d'altres
Producció executiva: Àngel Durández
Direcció de fotografia: Pau Esteve
Disseny de producció: Alain Bainée
Muntatge: Guille de la Cal
Director de producció: Jofre Farré
Música: Lucas Vidal

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut