Barcelona

Prohibit fumar en bars, restaurants i locals d'oci nocturn de més de 100 metres quadrats sense separació física

A partir d'ara ja és obligatori per als bars, restaurants i locals d'oci nocturn de més de 100 metres quadrats tenir feta la separació física entre les àrees de fumadors i les de no fumadors. Però a la gran majoria de locals, segons el sector, un 90% dels empresaris no han fet les obres necessàries, de manera que han decidit penjar el cartell de "No es pot fumar" per no incomplir la llei antitabac. A Catalunya, la Conselleria de Salut ha advertit que serà inflexible i sancionarà els establiments que no respectin la normativa.

Actualitzat

La majoria de locals d'oci de més de 100 metres quadrats han decidit que a partir d'aquest divendres no hi deixaran fumar per no incomplir la llei antitabac. I és que a partir d'ara estan obligats a tenir separacions físiques entre les àrees de fumadors i les de no fumadors, tot i que el 90% dels empresaris no han fet les obres necessàries.

Antoni Plasència, director general de Salut Pública, ha explicat que si el sector no ha optat per les obres és perquè tem que posteriorment es prohibeixi fumar a qualsevol local d'oci i la inversió en les obres no tingui sentit.

Els empresaris de l'oci nocturn consideren que la llei antitabac els hauria de permetre decidir si els locals han de ser espais lliures de fum o no. CiU considera que la normativa té contradiccions i llacunes jurídiques i demanarà que la ministra de Sanitat en faci un balanç al Congrés.

La llei del tabac va entrar en vigor al gener, però la Generalitat havia donat una moratòria de vuit mesos perquè els bars, restaurants i discoteques de més de 100 metres quadrats tinguessin separats físicament els espais de no fumadors dels de fumadors. A partir d'avui, els que encara no ho hagin fet s'hauran de declarar lliures de fum.

El Departament de Salut adverteix que farà les inspeccions que calgui per comprovar que la norma es compleix. Les multes per infracció van dels 600 als 10.000 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut