Tallar la cua als gossos per motius estètics serà il·legal a Espanya
Tallar la cua als gossos per motius estètics serà il·legal a Espanya (REUTERS)
Madrid

Prohibit amputar la cua als gossos a tot Espanya

El govern del PP volia introduir una excepció en els gossos de caça, que finalment ha estat rebutjada

RedaccióActualitzat

El Congrés dels Diputats ha aprovat avui prohibir l'amputació de la cua dels gossos, sense reserves ni excepcions.

Aquesta norma forma part del conveni europeu sobre protecció d'animals de companyia del 1987, que també han ratificat avui tots els grups.

El conveni, al qual Espanya s'ha adherit amb 30 anys de retard, prohibeix les operacions quirúrgiques a mascotes amb finalitats estètiques. Tampoc permetrà tallar-los les orelles o les cordes vocals ni extirpar-los ungles i dents.

El govern del PP volia ratificar el conveni tret de l'article que prohibia l'amputació de la cua de forma general. Els populars volien introduir-hi una excepció que permetés tallar-la en els cadells de races caçadores i els seus encreuaments, justificant que l'amputació pot evitar ferides al gos durant les pràctiques de caça.

Segons Podem, que és qui ha defensat el text, aquest argument no té base científica. Pablo Iglesias ha rebatut als populars: "En societats normals, quan un gos es fereix la cua o les orelles, se'l cura. [...] Els gossos no són coses ni complements estètics a la virilitat de ningú."

L'excepció del PP havia de tirar endavant inicialment amb el suport del PNB i d'Esquerra. Després de rebre moltes crítiques, però, els republicans han acabat fent marxa enrere i finalment han votat a favor de prohibir aquesta pràctica de forma generalitzada.

Anar al contingut