Prohibides les trucades amb ofertes no consentides i rebaixes liberalitzades

El govern aprova el nou projecte de llei del comerç amb horaris comercials de 75 hores, ampliació del concepte "municipi turístic", la liberalització de les rebaixes o la prohibició de les trucades amb ofertes.

RedaccióActualitzat


Aquest migdia, el govern aprova el nou projecte de llei del comerç, que permetrà oferir descomptes fora de temporada de rebaixes i ampliarà els horaris comercials, que passen de 72 a 75 hores setmanals, de dilluns a dissabte.

Un pas que obre la porta a un altre xoc institucional amb el govern espanyol, que ja va portar l'anterior norma al Tribunal Constitucional. El projecte de llei que discutirà el Parlament preveu igualment ampliar el concepte de municipi turístic. I regularà també l'activitat dels forns que tenen una àrea de degustació, que entren en competència directa amb bars i restaurants.

La nova regulació prohibeix determinades pràctiques comercials agressives, com ara les trucades amb ofertes, quan el potencial client ha deixat ben clar que no són benvingudes. També es podrà denunciar a Consum la venda a domicili, com per exemple per oferir canvis en el rebut de la llum o el gas, sense consentiment previ. La Generalitat té previst posar-se en contacte amb les empreses que utilitzen aquests mètodes per comunicar el nou escenari.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut