Cervera

Prohibeixen que dues nenes surtin de l'Estat fins als 18 anys per evitar l'ablació

Tot i els informes dels serveis socials que indiquen que els pares han renunciat a la mutilació genital, el jutge considera que cal protegir les menors, de 2 i 9 anys

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Lleida ha ratificat una sentència del jutjat de Cervera que prohibeix que dues nenes, de 2 i 9 anys, surtin de l'Estat fins que facin 18 anys per evitar que que els facin mutilació genital. Només ho podran fer prèvia autorització judicial.

Tot i els informes dels serveis socials que indiquen que els seus pares, originaris del Senegal, han renunciat a aquesta pràctica, el jutge considera que cal protegir les menors davant la possibilitat que les nenes viatgessin amb els seus pares al seu país d'origen i, per això, els ha prohibit de forma permanent que surtin de l'Estat sense autorització judicial fins que compleixin 18 anys

Els pares de les nenes van recórrer la decisió del tribunal mostrant que s'havien compromès per escrit a no sotmetre les nenes a aquesta pràctica.

Tot i així, els serveis socials no van poder descartar al cent per cent que la família practiqués a les petites l'ablació genital. La consellera de Serveis Socials de la Segarra, Núria Magrans, ha explica que han actuat segons el Protocol d'Actuacions per Prevenir la Mutilació Genital Femenina.

"Des de l'explicació, la pedagogia, fent-los participar molt de tot el procés".

Segons Magrans, en els últims 4 anys a la comarca han tractat tres casos. Abans que acabi l'any Serveis Socials preveu crear una taula en què formaran part la paeria de Cervera, Mossos i representants d'educació i dels serveis socials.

L'alerta en el cas de les nenes de 2 i 9 anys es va donar des del col·legi d'una d'elles davant la possibilitat que viatgessin al seu país al març de l'any passat.

Anar al contingut