Reus

Prohibeixen als Avis i Àvies per la Llibertat de Reus manifestar-se en campanya

Des de fa gairebé un mes reclamen la llibertat dels consellers cessats que són a la presó i també de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral ha prohibit al grup Avis i Àvies per la Llibertat de Reus que es manifestin durant la campanya electoral. Fa gairebé un mes que ho fan a la plaça del Mercadal, davant l'Ajuntament, per reclamar la llibertat dels consellers cessats que són a la presó i també de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, també empresonats.

Des de principis de novembre, cada dia laborable, a les dotze del migdia, fan un parell de voltes a la plaça gairebé en silenci i acaben cantant "Els segadors". Asseguren que ho seguiran fent fins que comenci la campanya, si els consellers cessats a la presó i Sànchez i Cuixart no queden en llibertat abans, després de declarar aquest divendres al Suprem.

La Junta Electoral Provincial de Tarragona argumenta que les demandes dels avis formen part del programa electoral d'almenys dos partits polítics que concorren a les eleccions i que, per aquest motiu, no pot autoritzar les concentracions durant la campanya.

L'associació d'advocats voluntaris 1 d'octubre està ultimant un recurs contra la decisió de la Junta Electoral.

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

 

ARXIVAT A:
Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut