Pla general d'un dels membres del Galliner, Jordi Mira, amb l'ambaixador de l'institut Cal Gravat, Josep Maria Freixa, i diversos alu…
Pla general d'un dels membres del Galliner, Jordi Mira, amb l'ambaixador de l'institut Cal Gravat, Josep Maria Freixa, i diversos alumnes a les portes del centre manresà. Imatge del 17 d'octubre del 2018. (Horitzontal)

Professors de secundària faran d'"ambaixadors" del Kursaal per atreure públic jove al teatre manresà

ACN Manresa.-"Si d'aquí 15 anys volem tenir el Kursaal ple, hem de començar a posar-nos les piles i atreure gent jove". Precisament amb aquest objectiu que ha expressat un dels membres del Galliner, Jordi Mira, el teatre Kursaal de Manresa ha creat la figura d'"ambaixador" als instituts. Professors de secundària que estaran al cas de tot el que passa al teatre per detectar-ne el seu interès pedagògic i proposar-ho als alumnes o d'altres docents. De moment, el teatre ja té 25 "ambaixadors" al Bages, i la idea és estendre aquesta figura també al Berguedà, Solsonès i Moianès. Un d'ells, Josep Maria Freixa, de l'Institut Cal Gravat de Manresa, ha aplaudit la iniciativa i ha dit que els professors "no només tenen l'obligació d'educar el gust per la lectura, sinó també per totes les arts escèniques en general".

Fa anys que el Kursaal de Manresa treballa per atreure gent jove al teatre. De fet, amb aquest objectiu, l'any 2002 va néixer el Platea Jove, que programa pensant en un públic d'entre 12 i 18 anys i a un preu de 5 euros. La clau del Platea Jove és la implicació dels mateixos joves en la programació i també en la difusió de l'activitat a través de la figura de col·laborador, joves que pengen cartells a les seves escoles, reparteixen fulls de mà entre els seus companys de classe, venen entrades o fan difusió dels espectacles a través de les xarxes socials, entre d'altres coses. Ara, el teatre manresà ha volgut fer un pas més enllà i ha creat la figura d'"ambaixador" als instituts. Són professors de secundària que estaran al cas de tot el que passa al teatre per detectar-ne el seu interès pedagògic i proposar-ho als alumnes o d'altres docents. Per posar algun exemple, l'espectacle 'España Ingovernable' (8 de novembre) o 'La Maternitat d'Elna' (28 de novembre) des del punt de vista de la història. Els "ambaixadors" es reuniran amb els responsables del teatre a l'inici de cada temporada per detectar aquells espectacles que puguin ser interessants en aquest sentit. De moment, el teatre ja compta amb 25 "ambaixadors" arreu del Bages, i la idea és estendre aquesta figura també als centres de secundària del Berguedà, Moianès i Solsonès. Un d'ells, Josep Maria Freixa, de l'institut Cal Gravat de Manresa, ha explicat que "els professors han d'obrir finestres als alumnes i obrir la finestra de les arts escèniques és essencial. No té sentit fer-ho només a dins de les aules". Per aquest motiu, ha aplaudit la iniciativa i ha dit que seria "molt incompetent" no participar-hi.

Anar al contingut