Roma

Prodi se sotmetrà a la segona i definitiva moció de confiança al Senat

El govern de Romano Prodi fa front a la segona moció de confiança un cop ha superat un primer obstacle aquest dimecres, la del Congrés, però el Senat no l'hi posarà tan fàcil. Aquest matí Prodi s'ha tornat a reunir amb el cap d'estat italià, Giorgio Napolitano, i li ha confirmat que no dimitirà, després que s'havia especulat amb la possibilitat que es decantés finalment per aquesta opció per no perdre la votació al Senat, on ha quedat en minoria.

Actualitzat

Segona votació de confiança en dos dies per al govern de Romano Prodi. Després de sortir victoriós aquest dimecres del Congrés, el president del govern ha confirmat al cap de l'estat que aquesta tarda se sotmetrà a la votació al Senat, on podria perdre perquè està en minoria.

En les últimes hores, s'havia especulat amb la possibilitat que Prodi dimitís abans de perdre al Senat i es convoquessin eleccions, que demana l'oposició. De fet, segons algunes agències de notícies italianes, el mateix president de la República, Giorgio Napolitano, hauria demanat al primer ministre que dimitís i evités perdre la votació al Senat. Finalment, però, la decisió ha estat intentar l'assalt a la cambra alta.

La UDEUR ha anunciat que els tres senadors que té votaran contra el govern, tot i que no es descarta que a última hora hi hagi canvis d'opinió, com sol passar en aquest tipus de votacions a Itàlia.

Romano Prodi va decidir demanar el vot de confiança arran de la decisió de la Unió dels Demòcrates per Europa (UDEUR) de retirar el suport al govern, format a partir d'una feble coalició. La UDEUR va marcar distància amb l'executiu després de la dimissió del seu líder, Clemente Mastella, que dirigia la cartera de Justícia, per l'escàndol de corrupció en què s'ha vist implicada la seva dona.

Anar al contingut