Granollers

Processen per tortures i lesions un exdirector de Quatre Camins i 12 funcionaris més

Els que eren el director el subdirector mèdic de la presó de Quatre Camins l'abril del 2004 hauran d'anar a judici. Juntament amb onze funcionaris més, estan acusats d'haver torturat i lesionat un grup de presos després del motí que hi va haver la nit del 30 d'abril del 2004. La jutge que investiga les pallisses denunciades per alguns presos també ha decidit processar onze funcionaris més del centre.

Actualitzat
La jutge que investiga les suposades pallisses rebudes pels reclusos hores després del motí, en què el subdirector de la presó va quedar greument ferit, ha confirmat la incoació de procediment abreujat, pas previ al judici, per als tretze funcionaris que estaven imputats.

Una vegada conclosa la instrucció del cas, la jutge considera en el seu acte que els imputats, entre els quals figura l'exdirector de la presó Diego Enríquez Vázquez i l'exsubdirector mèdic Xavier Martínez Redondo, podrien ser autors d'un delicte de tortures i un altre de lesions, a més de diverses faltes de lesions.

L'acte rebutja el recurs presentat pels advocats dels funcionaris imputats, que van al·legar indefensió, en considerar la jutge que en tot moment han tingut coneixement de la investigació i han pogut replicar el que han considerat oportú.
 
Un motí de 77 interns a Quatre Camins

Els fets investigats pel jutjat de Granollers van passar la matinada de l'1 de maig de 2004, hores després del motí protagonitzat per 77 interns del mòdul 1 de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental).

En les seves declaracions davant del jutge, els reclusos implicats en el motí van explicar que van ser colpejats amb gran virulència quan, després del motí, eren traslladats de les seves cel·les de Quatre Camins a altres presons.

El Departament de Justícia va obrir una investigació interna i va expedientar cautelarment un grup de funcionaris, davant els indicis que alguns presos podrien haver estat víctimes de maltractaments.

A més d'aquest cas, a l'Audiència de Barcelona s'està instruint un sumari contra els presos implicats en el motí, que estan acusats d'haver agredit el subdirector de la presó, que va arribar a estar hospitalitzat a la unitat de cures intensives (UCI).
Anar al contingut