Fa dos anys, el quadre el va confiscar el servei de duanes francès a Còrsega a bord d'un vaixell
Fa dos anys, el quadre el va confiscar el servei de duanes francès a Còrsega a bord d'un vaixell
Madrid

Processen el banquer Jaime Botín per contraban d'un quadre de Picasso

Un jutge de Madrid el processa per haver exportat de manera irregular l'obra del pintor malagueny "Cap de dona jove", valorat en 26 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El banquer Jaime Botín ha estat processat per un delicte de contraban per haver exportat irregularment el quadre de Picasso "Cap de dona jove", valorat en 26 milions d'euros. Un jutjat de Madrid ha dictat una interlocutòria datada el 29 de maig i que es pot recórrer. En la mateixa interlocutòria, s'arxiva la causa contra l'altre imputat del cas, el capità del vaixell on es va trobar l'obra.

El magistrat del Suprem proposa jutjar Botín per un delicte de contraban perquè considera que va treure el quadre de l'Estat amb la intenció de vendre'l a través d'una casa de subhastes tot i estar vigent, segons indica el magistrat, la prohibició administrativa d'exportació.

 

 

El banquer va sol·licitar l'exportació del quadre el 2012. El servei de duanes francès el va interceptar l'agost del 2015 en un vaixell que era en un port de Còrsega i el va traslladar al Museu Reina Sofia de Madrid perquè el custodiés.

Jaime Botín -germà del que va ser president del Banc Santander, Emilio Botín- va ser vicepresident primer d'aquesta entitat el 1999. Va arribar a dirigir el Bankinter entre el 1986 i el 2002. Fa poc més d'un any, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el va multar amb mig milió d'euros per amagar-li informació sobre Bankinter. Jaime Botín va declarar que tenia un 16% de les accions del banc quan realment en tenia pràcticament un 24%.

Anar al contingut