Tarragona

Problemes per trobar professors substituts per a les baixes per grip a les escoles catalanes

La passa de grip que apareix cada any, i que aquest cop s'ha endarrerit a causa de la falta de fred, resulta un maldecap per a moltes escoles catalanes. Com a totes les empreses la grip augmenta el nombre de treballadors que agafen la baixa. Però a les escoles aquest curs és molt difícil trobar mestres substituts, perquè amb la sisena hora s'han reduït molt les llistes de suplents. A les comarques de Tarragona és un dels llocs on s'està notant més.

Actualitzat

Professors i alumnes són col·lectius de risc i quan els virus omplen les aules, les taules es buiden. Quan falten alumnes, les escoles normalment els reagrupen, però quan falten professors el problema és més greu. Buscar un substitut és complicat i més aquest curs, perquè les borses de treball s'han buidat amb l'aplicació de la sisena hora i el creixement del sistema educatiu.

José Antonio Muñoz, director del col·legi Cèsar August, ha notat aquest canvi: “És un any difícil, perquè amb l'aplicació de la sisena hora... Anàvem bé, però últimament és més difícil cobrir les baixes”.

Aquesta última setmana hi ha hagut, al Camp de Tarragona, 44 baixes i només se n'han pogut cobrir 14. El Departament d'Educació va adoptar, a principi de curs, noves mesures per pal·liar-ho. Segons el director dels Serveis d'Educació de Tarragona, Zacarias Henar, s’havia establert un sistema segons el qual els professors de Primària substituïen els d’Infantil, i els interins de Secundària i psicòlegs i pedagogs substituïen els de Primària. Segons afirma, en uns deu dies tindran la situació controlada.

Les baixes més difícils de cobrir són les de quatre a sis i en comarques allunyades del nuclis més poblats. Per això, també es va crear una borsa de mestres exclusiva per a cada comarca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut