Principi d'acord entre CDC, ERC, EUiA i MES sobre el full de ruta a seguir de cara al 27-S

Les entitats sobiranistes ANC, Òmnium Cultural i AMI avalen el pacte, que considera les eleccions al Parlament com el mecanisme per saber la voluntat dels catalans i, si el resultat és una majoria sobiranista, compromet els partits a desenvolupar les estructures d'Estat i a iniciar un procés constituent

Actualitzat

Principi d'acord entre les forces sobiranistes per definir el full de ruta a seguir de cara a les eleccions del 27 de setembre. CDC, ERC, EUiA i MES, la formació escindida del PSC, han pactat un text en què consideren els comicis com el mecanisme per saber la voluntat dels catalans i, si el resultat és una majoria sobiranista, es comprometen a iniciar un "procés constituent" després d'una "declaració solemne" del Parlament de Catalunya.

Si aquests partits sumen 68 diputats al Parlament, es faria una presentació solemne al Parlament de la Constitució del nou Estat o República Catalana. A més, es comprometen a desplegar les estructures d'Estat necessàries i a iniciar el procés constituent d'un nou Estat.

A partir de llavors, el Parlament i un grup de tècnics redactarien la futura Constitució catalana. El procés culminaria amb un referèndum per aprovar aquesta Constitució.

 

En la reunió que han mantingut representants de les formacions aquest divendres a la tarda a l'Eixample de Barcelona també hi han participat l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, que han avalat l'acord. El document, que se signarà a finals de març, vol ser prou obert perquè s'hi puguin incorporar altres forces polítiques i socials.

A la negociació no hi han participat Iniciativa, la CUP ni Unió Democràtica. Els ecosocialistes van aprovar que la seva aposta és un Estat català sobirà dins d'una Espanya plurinacional, la CUP decidirà més endavant si s'hi suma i Unió, després de consultar les seves bases al juny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut