Madrid

Principi d'acord entre Aena i els sindicats per desconvocar les 22 jornades de vaga

Després d'una maratoniana reunió, finalment els sindicats i la direcció d'Aena han arribat a un principi d'acord en la negociació sobre la privatització de l'ens que gestiona els aeroports espanyols, i que permetria desconvocar les 22 jornades de vaga als aeroports.

Actualitzat
Els sindicats CCOO, UGT, i USO i Aena han estat reunits durant 17 hores abans d'arribar a aquest principi d'acord, que ara haurà de ser aprovat per les federacions dels sindicats i ratificat pels treballadors en referèndum. Si, finalment, és aprovat, es desconvocaran les 22 jornades de vaga que els sindicats havien anunciat i que coincidien amb dates clau de les vacances de Setmana Santa i l'estiu.

Un dels punts principals del preacord és que el conveni col·lectiu s'aplicarà a tots els treballadors d'Aena, independentment de per a quina empresa treballin, incloent-hi les concessionàries. El conveni col·lectiu tindrà vingència fins al 2018.

Un altre punt destacat del principi d'acord assegura que Aena tindrà "presència" en el consell d'administració de les societats concessionàries del nou model, concretament en les concessions a Barajas i el Prat. També es preveu el manteniment dels llocs de treball i de les condicions laborals dels treballadors d'Aena, d'Aena Aeroports i de la concessionària.

Es podrà viatjar per Setmana Santa


El secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, ha assegurat que "el sector turístic i els ciutadans poden estar confiats que podran viatjar durant la Setmana Santa". "Amb aquest preacord --ha afegit-- s'ha aconseguit una trajectòria, un moment, una expectativa, una certesa d'una pau i bones relacions amb els treballadors per al desenvolupament del nou model aeroportuari".

Per la seva banda, el president d'Aena, Juan Ignacio Lema, ha valorat positivament la presència d'Aena als consells d'administració de les concessionàries. "Entenem que això és un bon punt perquè permet a Aena perfeccionar i ser a les societats concessionàries i mantenir la seva política de ser la primera operadora mundial en aeroports", ha subratllat.

El referèndum en què els treballadors han de ratificar el preacord es podria celebrar a mitjans o finals de la setmana que ve.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut