Primers títols presents al Festival de Màlaga

"Cerca de tu casa" i "La propera pell", al Festival de Màlaga 2016

El 19è Festival de Màlaga ha avançat tres pel·lícules que hi seran presents, dues de les quals amb participació de Televisió de Catalunya.
En la seva Secció Oficial, el festival ha seleccionat l'últim llargmetratge d'Eduard Cortés, "Cerca de tu casa" i "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, tots dos llargmetratges amb participació de TVC. El festival desplegarà la catifa vermella el 22 d'abril amb la projecció de "Toro", segon llargmetratge de Kiko Maíllo, que inaugurarà el festival i s'allargarà fins a l'1 de maig.
 
"La propera pell" és un "thriller" dramàtic protagonitzat per Àlex Monner, Emma Suárez, Igor Szpakowski, Sergi López i Bruno Todeschini, entre d'altres, que tracta sobre la identitat i les relacions entre mares i fills, amb un punt de misteri. La pel·lícula explica la història d'en Leo, un jove adolescent que és en un centre de menors de França; té una amnèsia greu. Un dia rep la notícia que han trobat la seva família catalana i que l'acompanyaran per reintegrar-s'hi i recuperar la seva antiga vida. En Leo torna a casa després d'haver estat desaparegut durant sis anys, quan tothom el donava per mort, i s'afegeix a la família envoltat del misteri de la seva desaparició. De mica en mica, la seva mare es pregunta si aquell noi és realment el seu fill desaparegut o un impostor. Amb guió dels dos directors i Fran Araújo, "La propera pell" barreja dos mons i juga amb l'ambigüitat, ja que no acabem de saber mai si l'amnèsia que té en Leo és una simulació, una interpretació o una realitat. És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i amb el suport de l'ICEC i de l'ACC.

"Cerca de tu casa"
Eduard Cortés torna al festival de Màlaga amb "Cerca de tu casa", un musical que denuncia el drama de la crisi de l'habitatge, de la mà de la cantant Sílvia Pérez Cruz. A Pérez Cruz, que s'estrena com actriu, l'acompanyen en el repartiment Lluís Homar, Adriana Ozores, Ivan Massagué, Manuel Morón, Ivan Benet i Oriol Vila, entre d'altres. Arran de la bombolla immobiliària, l'any 2007 es van executar a Espanya els primers desnonaments. Allò va ser l'inici d'un veritable tsunami que va deixar sense habitatge milers de persones. Les primeres víctimes d'aquelles execucions hipotecàries no van ser conscients del que allò representava i van viure els desnonaments com a fracàs personal. "Cerca de tu casa" explica un d'aquells drames, el de la Sònia i la seva família. Els temes compostos i cantats per Sílvia Pérez Cruz pretenen elevar l'estat anímic dels moments més transcendents de la història." La cantant és la creadora de la música de la pel·lícula i els temes formen part del seu nou disc, "Domus". Sol Picó s'ha encarregat de les coreografies, que acaben d'arrodonir un llargmetratge entre el dolor i la tendresa. Eduard Cortés i Piti Español són els guionistes d'aquest film inspirat en molts casos reals. És una producció de Bausan Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i TVE.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut