Pamplona

Primers ferits als Sanfermines

Quatre ferits -dos espanyols, un escocès i un americà- són el resultat del primer "encierro" dels Sanfermines. El tradicional "chupinazo" va precedir les primeres corredisses pels carrers de Pamplona, al llarg de les quals s'han repartit diversos punts d'atenció sanitària immediata.

Actualitzat
El primer dia d'"encierros" dels Sanfermines es va saldar amb quatre ferits lleus per traumatismes, que actualment es recuperen en hospitals navarresos. Segons el comunicat mèdic, cap va resultar ferit per l'escomesa d'un toro.

Els quatre accidentats són un madrileny de 31 anys, amb sutura en un braç i un castellonenc de 21 anys, amb traumatisme lumbar (tots dos traslladats a l'Hospital de Navarra), i un americà i un escocès de 28 anys, tots dos ingressats a l'Hospital Virgen del Rocío amb diverses contusions.

La consellera de Salut de Navarra, Maria Kutz, va defensar el dispositiu mèdic desplegat per atendre els ferits dels "encierros". En total s'han instal·lat 16 punts d'atenció mèdica al llarg del recorregut, distanciats cadascun per 53 metres. En la inauguració de les festes d'enguany, la Creu Roja va atendre fins a 21 persones als carrers de Pamplona. A més de comptar amb l'ajut de 750 voluntaris, les autoritats sanitàries han duplicat les guàrdies als hospitals durant els nou dies dels Sanfermines.
Anar al contingut