Barcelona

Primeres proves de l'AVE a Sants

Les vies de l'alta velocitat fins a Barcelona ja han suportat el pas del primer tren. Es tracta d'un comboi en fase de proves de la línia en la seva arribada a Sants. Les proves de l'alta velocitat s'han fet amb una locomotora dièsel de l'Adif i s'han centrat a detectar que funcionen bé la catenària i les vies, els canvis d'agulles i els semàfors. Les proves són similars a les que es van fer en el tram entre Tarragona i Sant Joan Despí al novembre. S'han fet en el traçat de l'AVE entre l'Hospitalet i Sants que ja té instal·lada la "superestructura".

Actualitzat

Les proves s'han fet en el traçat de l'AVE entre l'Hospitalet i Sants, on ja hi ha instal·lat el que es coneix com "superestructura", és a dir, la catenària i la instal·lació elèctrica completament operatives i els sistemes de seguretat verificats. El tren va equipat amb diversos artefactes tecnològics que permetran conèixer l'estat exacte de la via i de les instal·lacions complementàries per verificar-ne un funcionament correcte.

El comboi ha passat per la polèmica línia d'alta velocitat que tants problemes va donar a la zona de Bellvitge. Poc abans de les cinc de la tarda, el tren ha arribat a l'estació, tot i que els usuaris que hi havia en aquell moment a Sants, amb prou feines se n'han assabentat, ja que la zona de l'alta velocitat està separada per una paret de la resta d'andanes. Els pròxims dies es faran proves amb trens AVE entre Bellvitge i Sants i també dins de l'estació.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut