Dotzena edició del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa
Dotzena edició del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa
Manresa

Primeres projeccions oficials del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa

Una quarantena de films i vuit curtmetratges es projectaran a partir d'avui i fins diumenge en la dotzena edició del Fecinema de Manresa. En l'acte inaugural es va recordar al desaparegut Luis García Berlanga, molt relacionat amb el certamen. El festival es completa enguany amb altres activitats paral·leles.

Actualitzat
El dotzè Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa engega avui la seva programació oficial. Ahir es va estrenar amb la projecció del film "Enmig de la tempesta", del director Bertrand Tavernier, que segueix els passos d'un detectiu que investiga els casos d'un assassí en sèrie.

Durant l'acte inaugural es va recordar la figura del desaparegut Luis García Berlanga amb paraules com les de Joan Barbé, de l'organització de Fecinema: "El mestre de l'humor negre i el sarcasme en 35 mm va morir als 89 anys, que va fer baixar l'índex de genialitat, tan escàs en aquest país, a quotes del desastre". Berlanga va rodar "Plácido" a la capital del Bages l'any 1961, film que dóna nom als premis del festival.

El certamen, l'únic a Catalunya i Espanya d'aquest gènere, projectarà fins diumenge una quarantena de films i vuit curtmetratges en concurs que, segons el director de Fecinema, Carles Ortega, "són pel·lícules representatives del que s'està fent actualment i bastant contraposades amb el que estem acostumats a veure". Dins la secció oficial de cinema negre, trobem títols com el segon llargmetratge del director sevillà Paco Cabezas, "Carne de Neón", o la britànica "Neds", dirigida per Peter Mullan i premiada en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià amb la Concha d'Or a la millor pel·lícula i la Concha de Plata a la millor interpretació masculina per al debutant Connor McCarron.

El festival compta, a més, amb altres activitats paral·leles, com una exposició de còmics, un club de lectura de gènere negre i una xerrada sobre com es fa la investigació científica després d'un crim.
Anar al contingut