Tailàndia

Troben vius els nens atrapats en una cova de Tailàndia des de fa 9 dies

Els bussejadors diuen que abans de treure'ls hi enviaran personal mèdic per examinar-los

Actualitzat

Forces especials de la marina tailandesa ja han arribat fins als 12 nens i el seu entrenador de futbol de l'escola Mae que estaven atrapats en una cova inundada a Tailàndia des de fa 9 dies i han difós les primeres imatges.

Els nens tenen entre 11 i 16 anys, i el seu entrenador en té 25. El 23 de juny van anar d'excursió amb bicicleta fins a unes coves. Un cop a dins, els va sorprendre una pujada sobtada de l'aigua, causada per les pluges, que els va aïllar de l'exterior.

Se'ls ha estat buscant des d'aleshores, intentant trobar en quin punt dels 7 quilòmetres que fa la cova es trobaven.

Qui ha trobat els nois són els bussejadors. Durant nou dies han recorregut les grutes, però l'acumulació de fang i aigua dificultava avançar per les cavitats. Han comptat amb un equip internacional de més de 1.300 efectius. La principal feina ha estat bombar aigua perquè els gossos poguessin entrar. També han comptat amb drons equipats amb sensors tèrmics.

La tecnologia -i les bicis que van deixar a l'entrada de la cova- han permès reduir l'àrea de cerca. Finalment, els bussejadors els han vist. Diuen que estan vius, però abans de treure'ls hi enviaran personal mèdic per examinar-los.

Si tot va bé, en menys de 24 hores podrien tornar amb els seus familiars, que ja els esperen amb un somriure d'alleujament.

Els companys de classe no han deixat de pensar-hi; tampoc la gent de Mae Sai, que ha fet rituals buscant la bona sort. Fins i tot la comunitat budista ha resat per fer possible el que semblava un miracle.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut