Pamplona

Primeres denúncies per tocaments en uns Sanfermines blindats contra les agressions

RedaccióActualitzat

Comença el primer cap de setmana dels Sanfermines. La festa envaeix Pamplona, que es tenyeix de blanc i vermell durant 9 dies de disbauxa ininterrompuda.

La violació en grup d'una jove durant l'edició anterior ha fet que les autoritats, molt sensibles davant les agressions sexuals, s'hagin esforçat més a evitar episodis d'aquestes característiques.

A la plaça del Castillo s'ha muntat un punt d'informació on hi ha llargues cues per conèixer les ajudes que ofereix la ciutat davant d'un atac sexual.

La Policia Foral també ha fet una crida perquè les festes de Sant Fermí transcorrin en un ambient d'igualtat i respecte. Totes les seves unitats desenvolupen una acció transversal contra la violència sexista amb l'ajuda dels recursos d'atenció a les víctimes del govern de Navarra.

Pamplona s'ha blindat amb 3.500 agents, 500 més que l'any passat, tots en alerta durant aquests Sanfermines.

 

El 112 ha muntat un centre de coordinació des d'on es vigilen les 24 hores del dia els carrers més cèntrics. 24 càmeres d'alta definició repartides pels punts calents de l'"encierro" i casc urbà permeten captar i identificar possibles agressors.

També des d'aquí es poden geolocalitzar possibles víctimes d'agressions que s'hagin descarregat l'aplicació Alertcops, cosa que facilita que les forces de seguretat actuïn.

A més, la tolerància zero de la ciutat davant els agressors sexuals es reforça aquest any amb l'ajuda de psicòlegs i un acompanyament per a les persones que presentin denúncia.

Pamplona és una ciutat de 200.000 habitants que multiplica per 5 la seva població pels Sanfermines. Ara, d'altres localitats més petites del País Basc i de Navarra han començat a prendre com a referència el protocol que s'aplica a Pamplona per evitar les agressions sexuals.

Primeres denúncies per tocaments

El balanç d'aquest primer dia recull dues denúncies per abusos consistents en tocaments. Després de les denúncies s'ha posat a disposició de les dones agredides els recursos municipals d'orientació i d'atenció judicial i psicològica i els d'acompanyament que disposa l'ajuntament.

Anar al contingut