Encaixada de Trump i Putin a la cimera del G-20
Encaixada de Trump i Putin a la cimera del G-20

Primera trobada oficial entre Trump i Putin, amb anunci d'alto el foc a Síria

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units i el de Rússia s'han trobat oficialment per primer cop des que Donald Trump va arribar a la Casa Blanca. Era la imatge més esperada en la cimera del G- 20 per la polèmica emmarcada en les acusacions de connivència contra Trump i d'ingerència per part de Putin en les eleccions nord-americanes.

La trobada ha donat alguns fruits. Els Estats Units i Rússia han anunciat un acord d'alto el foc parcial a Síria a partir de diumenge. Afecta la zona del sud-oest de país.

Donald Trump i Vladímir Putin s'han reunit cara a cara durant més de dues hores, en un ambient cordial. A part de Síria, també han parlat d'Ucraïna, Corea del Nord i la lluita contra el terrorisme. Ho ha explicat Donald Trump:

"El president Putin i jo hem discutit diferents temes i penso que està anant prou bé. Hem tingut algunes converses molt bones. Ara tornarem a parlar i continuarem.  Esperem que passaran coses molt bones per a Rússia i els Estats Units i per a totes les parts implicades. És un honor estar amb tu. Gràcies."

També han parlat de ciberseguretat. Putin ha assegurat que el seu país no ha interferit en la campanya per a les eleccions presidencials que van portar Trump a la presidència. 

Els presidents dels Estats Units i Rússia havien parlat diverses vegades per telèfon, però tal com ha reconegut el president rus mai ho havien fet mirant-se als ulls.

La cimera d'Hamburg ha provocat fortes protestes al carrer que han acabat amb aldarulls. Més de 20.000 policies vigilen la trobada dels 20 països més industrialitzats.

Encaixada abans d'hora

La imatge de l'encaixada de mans entre Trump i Putin ha tingut una prèvia informal aquest divendres al matí:

 

Esquivat per la primera dama de Polònia

Una altra encaixada de mans amb Trump és la que més ha fet parlar d'aquest G-20. Acostumat a ser ell qui dona titulars amb les salutacions, ara li ha passat al davant l'esposa del president de Polònia, que ha preferit saludar, primer, la primera dama nord-americana, fet que ha deixat descol·locat el mateix Trump.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut