Primera sentència a Europa contra Volkswagen pels motors trucats

Un jutge de Valladolid condemna el fabricant alemany a indemnitzar un client amb el 10% del preu del vehicle

Actualitzat

El grup Volkswagen ha rebut el primer revés judicial a Europa per l'escàndol de les emissions i els motors modificats. Un jutge de Valladolid ha condemnat Volkswagen-Audi Espanya i un concessionari de la ciutat castellana a pagar 5.000 euros d'indemnització per danys i perjudicis a un client, el 10% del valor de l'Audi Q5 que els va comprar. A més a més, exigeix que li reparin el cotxe i que la marca alemanya pagui les despeses del judici.

La sentència és especialment dura contra l'empresa i la seva intencionalitat d'enganyar els clients:

"Es tracta d'una actuació en massa, que afecta una generalitat de consumidors, que implica un engany a les autoritats de control, que comporta la infracciói de normes bàsiques de regulació del sector, és a dir, l'homologació prèvia, i amb incidència en un bé públic com és el medi ambient."

No dóna tota la raó al client

Tot i que l'acusació volia una indemnització més alta o la restitució del vehicle, el jutge ha considerat que durant dos anys el demandant ha fet servir el cotxe sense problemes. Però qüestiona les relacions contractuals de Volkswagen amb els seus clients:

"Aquesta conducta infringeix els deures de bona fe en el compliment de les obligacions que li són pròpies com a venedora del producte i afecta la confiança del consumidor."

La sentència no és ferma i Volkswagen pot presentar-hi recurs. De fet, en quatre demandes anteriors a Espanya, el jutge les va desestimar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut