Barcelona

Primera reunió del nou govern de Maragall sense consellers d'ERC i amb la incògnita de qui encapçalarà la llista del PSC

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha presidit la primera reunió de govern sense consellers d'ERC el dia després dels nous nomenaments. Malgrat la sortida dels republicans del govern, Maragall aposta per la vigència del Pacte del Tinell i no descarta un nou govern tripartit després de les eleccions. Tampoc està clar qui encapçalarà la llista del PSC en la cita electoral.

Actualitzat

S'ha reunit el primer consell de govern després de la sortida d'ERC. També ha estat el primer per als tres consellers socialistes que ahir van prendre possessió del càrrec. Els nous titulars d'Educació, Juan Manuel del Pozo; Governació, Xavier Sabaté, i Benestar i Família, Carme Figueras, s'han compromès a seguir la mateixa línia política que els seus antecessors republicans.

Aquest també ha estat el missatge del president de la Generalitat, Pasqual Maragall. En el discurs que va seguir a les promeses del càrrec, Maragall va reivindicar la validesa del Pacte del Tinell, que, segons va dir, encara és vigent.

De fet, des del PSC, no es descarta la reedició del tripartit després de les properes eleccions, però encara és una incògnita qui encapçalarà la llista del PSC. Sobre això, el portaveu dels socialistes, Miquel Iceta, ha assegurat que, per sobre del criteri del partit, prevaldrà la voluntat de Maragall a l'hora de prendre aquesta decisió.

Com a possibles caps de cartell electoral, Iceta ha situat noms com el de José Montilla, Antoni Castells, Joaquim Nadal i Montserrat Tura. De totes maneres, el portaveu socialista dóna per fet que no se sabrà qui és el candidat del partit fins després del referèndum de l'Estatut.

Anar al contingut