Barcelona

Primera reunió del govern presidit per Montilla

Primera reunió del nou govern de la Generalitat. Montilla i els seus catorze consellers han celebrat un consell de govern extraordinari dedicat bàsicament a nomenar els secretaris generals de cada departament. Ja ha quedat fixada, doncs, l'estructura bàsica, i el govern pot començar a treballar. En aquest segon graó de l'administració tampoc hi ha paritat entre homes i dones -de fet, només hi ha una dona-, cosa que atribueixen al fet que és un govern de coalició.

Actualitzat

Amb més expectació i càmeres del que és habitual, s'ha reunit el primer consell de govern que presideix José Montilla, un consell de govern que ha nomenat els secretaris generals de cada departament. Tot i les declaracions a favor de la paritat a l'executiu, entre els nomenaments d'avui només hi ha una dona, Marta Segura, a la Secretaria General de Salut. Als departaments en mans socialistes la majoria repeteixen al càrrec.

El vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha exercit de portaveu, una figura que serà rotatòria en funció dels temes que aprovin cada setmana, ha lamentat que no s'hagi complert el compromís de la paritat i ha explicat que el fet que el govern sigui una coalició de tres partits ha estat un obstacle insalvable.

Carod ha volgut deixar clar que la unitat del govern està garantida, tot i la participació d'Iniciativa en una propera manifestació contra el Quart Cinturó.

El govern també ha anunciat que la Generalitat es personarà en els recursos d'inconstitucionalitat de l'Estatut presentats pels govern d'Aragó, el País Valencià i les Illes i hi recorrerà en contra.També s'ha acordat accelerar la tramitació d'una vintena de projectes de llei començats per l'anterior govern i que van quedar frenats per les eleccions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut