Madrid

C's i Podem mantenen les posicions distants en la reunió sobre la investidura

El portaveu socialista, Antonio Hernando, veu encara possible arribar a un acord a tres bandes, i Pablo Iglesias no valorarà fins demà el resultat de la trobada

RedaccióActualitzat

El PSOE, Ciutadans i Podem mantenen les discrepàncies un cop acabada la reunió d'aquesta tarda dels seus equips negociadors. "Les posicions són distants [amb Podem] però en les properes hores valorarem les vint propostes" que ha presentat la formació de Pablo Iglesias, ha dit el portaveu de Ciutadans, José Manuel Villegas, vicesecretari general de la formació. En una compareixença informativa,

Villegas ha qualificat les propostes de Podem d'"esmena a la totalitat", que planteja augmentar la despesa, derogar la LOMCE i el dret a decidir. De fet, el membre de C's ha assenyalat que, amb el document que han presentat, és "impossible" i "inviable" arribar a un acord amb el partit d'Iglesias.

 

 

El representant de C's ha volgut deixar clar que el pacte firmat amb el PSOE continua vigent, però que estudiaran les propostes de Podem. "No podem acceptar que l'acord PSOE-C's estigui en via morta. Mantenim l'acord i el continuem defensant", ha dit Villegas, que ha subratllat que les diferències amb Podem es mantenen.

Pablo Iglesias ha decidit ajornar la seva compareixença informativa que havia de fer aquesta tarda. El líder de Podem no valorarà fins demà el resultat d'aquesta trobada amb representants del PSOE i C's.

Hernando: "Encara és possible arribar a un acord"

El portaveu socialista al Congrés i membre de la comissió negociadora del PSOE, Antonio Hernando, ha afirmat que ha estat "una reunió important". Hernando ha destacat que C's i Podem "s'han dit cara a cara" els seus punts de discrepància, però també ha assegurat que "encara és possible aconseguir l'acord per un projecte de canvi que eviti les eleccions, que representaria un fracàs."

 

 

Hernando ha remarcat que "l'única via possible és la que defensem els socialistes, un projecte plural, de canvi, que representa a la majoria social d'Espanya". El representant del PSOE ha reconegut que "queda poc temps però queda molta feina per fer. Continua sent molt difícil però creiem que és possible. Els socialistes estem disposats a esforçar-nos per aconseguir-ho."

Antonio Hernando ha explicat que les tres formacions estaran en contacte telefònic als pròxims dies i que a partir de dilluns hi podria haver noves reunions per intentar acostar posicions. Això sí, el portaveu socialista ha subratllat que el pacte subscrit amb Ciutadans és vigent: "No trencarem l'acord amb C's. És un acord vigent, però ampliable i que es pot millorar. Analitzarem el document de Podem."

Una reunió exploratòria

Els equips negociadors del PSOE, Ciutadans i Podem s'han reunit aquesta tarda durant dues hores i mitja per mirar d'explorar un acord que permeti formar govern i evitar noves eleccions. És la primera trobada a tres bandes, a la qual ha assistit només un dels caps de partit, Pablo Iglesias, que ja va dir que encapçalaria la negociació.

Iglesias ha arribat a la sala Lázaro Dou del Congrés acompanyat d'Iñigo Errejón i altres negociadors de Podem i enmig d'una munió de periodistes. Per intentar facilitar una mica una reunió s'ha decidit limitar a sis les persones que formen part de cada delegació. Així, són sis pel PSOE, sis per Podem i sis per Ciutadans. Els negociadors s'han assegut en una taula ovalada. Al centre, els socialistes Antonio Hernando i Meritxell Batet. Al costat d'ells, a la dreta, els caps de l'equip de Podem, Iglesias i Errejón. I a la seva esquerra, els de Ciutadans, José Manuel Villegas i Juan Carlos Girauta.

La trobada s'ha fet l'endemà d'un agre debat al Congrés entre Iglesias i Rivera que van escenificar les diferències irreconciliables.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut