Barcelona

Primera multa a una immobiliària per assetjar uns llogaters a Barcelona

La sanció podria arribar als 900.000 euros per mòbing immobiliari

Actualitzat

Barcelona ha multat, per primer cop, una immobiliària per assetjar uns llogaters. Es tracta d'un edifici del carrer del Carme on els llogaters feia un any que patien assetjament per part dels propietaris.

"Teníem la porta d'entrada amb el vindre trencat i el pany rebentat. S'han produït diversos robatoris i alguns veïns han optat per marxar de la finca, però nosaltres l'únic que volem amb la denúncia és quedar-nos aquí i aconseguir nous contractes de lloger", ha explicat el Marc Farré, un dels denunciants. 

Aquest matí, tècnics de l'Ajuntament de Barcelona han comprovat que el que denunciaven els llogaters era cert i han tirat endavant l'expedient sancionador. La sanció serà d'un mínim de 90.000 euros i podria arribar als 900.000 euros per a l'empresa immobiliària.

L'Ajuntament de Barcelona té sobre la taula 3 expedients més. I avui les entitats que treballen en habitatge ja han anunciat 5 denúncies més, totes contra grans societats immobiliàries i fons inversors. 

"Estem parlant de persones perilloses, de gent que actuen amb absoluta impunitat", ha dit Marta Illa, del Sindicat de Llogaters. 

La impunitat pot acabar gràcies a un article de la Llei de l'Habitatge que permet denunciar l'assetjament immobiliari. La llei es va aprovar fa 11 anys, però fins avui no s'havia aplicat mai. 

"Habitualment les lleis injustes s'apliquen molt ràpidament, no? però les lleis justes molts cops es queden als calaixos", ha denunciat Guillem Domingo de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. 

A partir d'ara, a més de seguir el seu procés als jutjats, el consistori també hi intervindrà. L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que la comença a aplicar avui mateix. Però ho poden fer tots els municipis de Catalunya que detectin que els propietaris pressionen il·legalment els veïns per fer-los fora de casa. 

"Es va aprovar una llei en el seu dia i no s'està aplicant i per tant interpel·lem totes les administracions afectades perquè l'apliquin", ha dit Jaume Asens, tinent d'alcalde de Drets Ciutadania Ajuntament de Barcelona.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut